Nutanix .NEXT: expertise versterken bij de bron

5 juni 2024

Onze expertise verder uitdiepen? Dat nemen we bij Infield ICT heel ernstig. Daarom reisden collega’s Thomas Faddegon, Doron Ammerdorffer en Chris Voll naar de conferentie Nutanix .NEXT in Barcelona. Vanop de eerste rij ontdekten ze er alle nieuwigheden van het Nutanix-platform.   .NEXT is de jaarlijkse internationale gebruikersconferentie van Nutanix, die dit keer in Barcelona […]

Onze expertise verder uitdiepen? Dat nemen we bij Infield ICT heel ernstig. Daarom reisden collega’s Thomas Faddegon, Doron Ammerdorffer en Chris Voll naar de conferentie Nutanix .NEXT in Barcelona. Vanop de eerste rij ontdekten ze er alle nieuwigheden van het Nutanix-platform.

 

.NEXT is de jaarlijkse internationale gebruikersconferentie van Nutanix, die dit keer in Barcelona plaatsvond. Ruim vierduizend deelnemers – een heel internationaal publiek, voornamelijk uit Europa, maar ook uit Azië, Noord- en Zuid-Amerika – hadden er afspraak om hun kennis rond Nutanix bij te spijkeren. Als Nutanix-expert mocht ook Infield ICT uiteraard niet op het evenement ontbreken. Met een delegatie van zowat honderd Nederlanders was ons land er trouwens best goed vertegenwoordigd.

 

“Het is een unieke gelegenheid om te netwerken”, zegt Thomas Faddegon. “We hebben op de conferentie klanten en partners ontmoet, naast uiteraard heel wat mensen van Nutanix zelf. Het is gewoon fijn om elkaar op zo’n conferentie informeel te kunnen spreken.” Maar het belangrijkste blijven natuurlijk de technische sessies. “Daar steek je het meeste van op”, vindt Chris Voll. “Het mooie is dat je zo inzage krijgt in de nieuwe ontwikkelingen binnen de producten. En het is zonder twijfel een meerwaarde dat je daar uitleg bij krijgt van de mensen die zelf aan die producten werken.”

 

Onafhankelijke koers

De belangrijkste boodschap van deze editie van .NEXT is wellicht dat Nutanix een onafhankelijke koers blijft varen. Nutanix reikt daarbij uitdrukkelijk de hand naar de bedrijven die zich zorgen maken over de huidige perikelen rond VMware. Nutanix gaf opnieuw duidelijk aan dat het voor bedrijven die van VMware willen afstappen een valabel alternatief biedt. Daar hebben we het in een eerdere blog ook al uitgebreid over gehad. 

 

Inspiratie

“Persoonlijk kwam ik op .NEXT vooral inspiratie opdoen”, zegt Doron Ammerdorffer. “Rond distributed AI, bijvoorbeeld, hadden we een heel boeiend gesprek, maar evengoed over de uitdagingen van Nutanix met VDI of over lifecycle management. Op zo’n evenement ontmoet je mensen met heel diepgaande technische kennis, maar ook met een duidelijke visie. Dat werkt heel inspirerend.”

 

“Dat we uitleg kregen over Nutanix MSP (Microservices Platform), was heel interessant”, gaat Thomas Faddegon verder. “We kregen echt heel gedetailleerd toelichting over hoe je via Nutanix Central een gedeelde containeromgeving opzet waarmee je verschillende klanten kunt ondersteunen.” Maar ook sessies waarin heel specifieke, nieuwe features aan bod kwamen, konden op enthousiasme rekenen. “Over Data Lens, bijvoorbeeld”, zegt Doron Ammerdorffer. “Het gaat om een feature die continu de data in je systeem monitort en daarbij onmiddellijk verdachte activiteit detecteert. Bij een ransomware-aanval grijpt Data Lens direct in.”

 

Alleen maar voordelen

“Een conferentie als Nutanix .NEXT biedt echt veel mooie kansen”, vindt Chris Voll. “We hebben er demo’s en training gevolgd, collega’s gesproken en experts ontmoet.” Dat levert alleen maar voordelen op. “Natuurlijk vraagt het van ons bedrijf een investering om de conferentie bij te wonen”, besluit Thomas Faddegon. “Maar dat is net deel van die extra mile die Infield ICT graag wil gaan. Als experts hebben we opnieuw heel wat bijgeleerd. Dat vinden we zelf boeiend, maar het is uiteraard vooral ook goed nieuws voor de klanten die we ondersteunen.”

 

Kom in contact met ons

Vul het formulier in met uw vraag en laat ons contact met u opnemen. Of bel ons op 088-INFIELD om nog sneller te zijn.