NieuweStroom: Dynamische prijzen, dynamische cloud

NieuweStroom

Als grondlegger en pionier in dynamische prijzen breekt energieleverancier NieuweStroom sinds 2012 de zakelijke markt in Nederland open. NieuweStroom verkoopt elke dag aan grootverbruikers en MKB’ers gas en stroom tegen marktwaarde. Daardoor betalen die bedrijven geen verborgen risicopremies zoals bij vaste of variabele prijzen. Circa 200 medewerkers bedienen de klanten vanuit het hoofdkantoor in Maastricht en een bijkantoor in Enschede. Sinds 2022 is NieuweStroom ook in België actief.

Achtergrond

Het IT-team van NieuweStroom telt ruim dertig medewerkers. Daarmee heeft de energieleverancier best wel wat IT-kennis en -capaciteit in huis. Die zet het ambitieuze groeibedrijf in eerste instantie in voor de ontwikkeling van applicaties die een meerwaarde bieden aan de business. Daarnaast maakt het IT-team werk van de uitbouw van een IT-infrastructuur die dat ontwikkelproces faciliteert en ondersteunt. Zo komen de meeste applicaties die NieuweStroom ontwikkelt, samen met de bijbehorende data, in de cloud terecht.

De uitdaging

NieuweStroom had vrij spontaan de overstap gemaakt naar de Azure-cloud van Microsoft. Daarna waren die cloudactiviteiten organisch verder gegroeid, mede aangedreven door de snelle commerciële groei van de onderneming. Langzamerhand werd de behoefte groter om die cloudomgeving naar een hoger niveau te tillen. Alleen had NieuweStroom daar zelf niet meteen alle expertise voor in huis. Daarom ging het bedrijf op zoek naar een IT-partner die hen bij dat strategisch belangrijke verbetertraject kon ondersteunen en begeleiden.

 

  • Bestaande cloudinfrastructuur in kaart brengen 
  • Verbetervoorstellen formuleren (advies op maat)
  • Verbeteringen mee helpen realiseren
  • Beheer en onderhoud cloudinfrastructuur overnemen

Onze manier van werken

cross
Beheer fase
Beheer fase
Het eindpunt van het project is niet de oplevering, maar de warme overdracht aan en de acceptatie door de beheerafdeling. Dat kan de beheerorganisatie van de opdrachtgever zijn, maar ook ons eigen managed services team.
Inventarisatie fase
Inventarisatie fase
In deze fase bouwen we de nieuw ontworpen infrastructuur met IaC. We doen dat zoveel mogelijk in Azure en met standaard, bewezen bouwstenen voor hybride en lokale infrastructuur.
Implementatie fase
Implementatie fase
We starten met de inventarisatie van de bestaande (Azure-)omgeving en -organisatie van de klant. We houden daarbij rekening met alle stakeholders, de organisatie, de aanwezige expertise in de interne organisatie en de behoefte (de vraag achter de vraag). Deze pragmatische assessment levert input voor de volgende fase.
Ontwerp fase
Ontwerp fase
Op basis van de assessment maken we – steeds in nauwe samenwerking met de opdrachtgever – het ontwerp, bijvoorbeeld voor een nieuwe Azure landing zone of een lokale of hybride infrastructuur. Het ontwerp is ‘secure by design’, houdt rekening met verregaande standaardisering en levert waar mogelijk automatisering op, dankzij het gebruik van Infrastructure as Code (IaC).

De oplossing

Uit een screening van enkele potentiële Azure-partners kwam Infield ICT als meest geschikte kandidaat naar voren. “Infield ICT werd ons onder meer aanbevolen door enkele andere lokale technologiespelers”, vertelt Robbert Van der Lee.

Tijdens het optimalisatietraject beperkte Infield ICT zich niet alleen tot uitvoerend werk, de Azure-specialist nam ook een adviserende rol op zich. “Zij hebben eerst een assessment gemaakt van onze bestaande infrastructuur”, legt Denny Habich uit. “Op basis daarvan hebben ze vervolgens een aantal adviezen geformuleerd. Zo raadden ze ons aan om een Azure Landingzone op te zetten op basis van best practices van Microsoft. Daarbij konden we nog kiezen of we die zelf wilden opzetten of dat we dat liever door Infield ICT lieten doen.” 

  • Een professionele cloudomgeving: schaalbaar, veilig, controleer- en beheersbaar 
  • Advies en kennisoverdracht zorgen voor continue verbetering
  • Managed services (beheer, onderhoud) maken tijd vrij voor kerntaken IT
"Wil je een professionele organisatie zijn, dan heb je ook een professionele cloudomgeving nodig. Een omgeving die niet alleen schaalbaar en veilig is, maar die je ook zorgvuldig kan monitoren en waarop je steeds het overzicht kan behouden. Dankzij Infield ICT beschikken wij vandaag over zo’n state-of-the-art, toekomstbestendige cloudomgeving."

Uiteindelijk koos NieuweStroom voor het laatste. “Het gaat gewoon een stuk sneller. En zo kunnen wij ons beter focussen op onze kerntaken, zoals het ontwikkelen van eigen applicaties.” Om dezelfde reden maakt NieuweStroom nu ook gebruik van de managed services van Infield ICT. “Zo hebben wij ook de handen vrij om snel nieuwe kansen te grijpen zodra die zich aandienen.”

Klanten aan het woord

Robbert van der Lee
Manager ICT
NieuweStroom

“In Infield ICT hebben wij een partner gevonden met wie we een echte samenwerking kunnen aangaan. Een partner die kennisoverdracht centraal heeft staan in zijn dienstenaanbod en van wie onze medewerkers heel wat kunnen bijleren. Precies wat we zochten!”

Industrie: Nutsbedrijf
Marc Been
Teamleider automatisering
Baanbrekers

“De experts van Infield ICT zorgen er mee voor dat alles bij ons blijft draaien, elke dag opnieuw. Als we gespecialiseerd advies of extra ondersteuning nodig hebben, kunnen we steeds bij hen aankloppen. Dat doen we ook als we een probleem niet meteen zelf opgelost krijgen. En wat mij daarbij telkens weer treft: dan schakelen zij heel snel. En dan schakelen ze ook allemaal, als dat nodig is. 

Kortom: bij Infield ICT tel je echt als klant. Als ik punten moest toekennen voor de kwaliteit van hun dienstverlening en het succes van onze samenwerking, dan kregen zij meteen, zonder aarzelen, een negen op tien. En dat is dik verdiend!”

Industrie: Sociale organisatie
Rogier Moers
Manager Sales & Marketing
CPMFactory

“Infield ICT heeft ons perfect ondersteund bij de migratie van managed hosting naar Azure Cloud. Wij waarderen de persoonlijke en professionele aanpak. Het is mooi om te zien dat we een volwaardige samenwerkingspartner hebben op IT gebied. We waarderen de korte lijntjes en het is prettig om snel te kunnen schakelen. Onze oplossingen en diensten groeien hard, Infield ICT zorgt ervoor dat onze IT infrastructuur meegroeit, ook in de toekomst.”

Industrie: Softwareontwikkeling
Elmer Kwidama
Manager ICT & Informatiemanagement
Curaçao Medical Center

“CMC is een volledig gedigitaliseerd ziekenhuis waarbij de IT-afdeling verschillende uitdagingen heeft. Een ervan is het introduceren en beheren van een aangepaste digitale werkwijze op de werkvloer. Vanaf het eerste moment heeft Infield ICT ons hierbij professionele ondersteuning op maat geboden. Door de jaren heen heeft de toegankelijke samenwerking met Infield ICT gezorgd voor de nodige groei binnen de IT-afdeling in de vorm van kennis en kunde. Mede hierdoor is de IT-afdeling van CMC gevormd tot een nog stabielere factor binnen de gehele organisatie.”

Industrie: Ziekenhuis

Toolset

icon
Managed Services
icon
Bicep
icon
Fasttrack Landingzone
icon
Microsoft azure

Kom in contact met ons

Vul het formulier in met uw vraag en laat ons contact met u opnemen. Of bel ons op 088-INFIELD om nog sneller te zijn.