Managed Azure Cloud

Managed Cloud en IaC

Of het nu gaat om een volledig nieuwe omgeving of het overnemen van een bestaande omgeving om die vervolgens te automatiseren en te optimaliseren. Wij zijn er voor de lange termijn, ook in de Azure Cloud.

Voor Azure Cloud omgevingen zetten we volledig in op Infrastructure-as-Code oftewel IaC. Hiermee programmeren we als het ware de infrastructuur zodat de omgeving wordt uitgerold door het uitvoeren van een codeblok (via een pipeline). De omgeving is dan gedocumenteerd in de code en kan, bijvoorbeeld in geval van een calamiteit of grote verstoring, met een druk op de knop opnieuw worden opgebouwd. Wijzigingen worden in de code voorbereid die vervolgens wordt gecontroleerd met het vier ogen principe. Daarna kan de wijziging in acceptatie en vervolgens precies hetzelfde in productie worden uitgevoerd. Terugdraaien kan simpelweg door de vorige versie van de code uit te voeren. Hiermee wordt wijzigingsbeheer eenvoudiger, betrouwbaarder én voorspelbaarder

Naast het ontwerpen, bouwen, migreren en beheren van Azure Cloud omgevingen bieden we een aantal diensten aan die door gebruik van onze kennis en ervaring jouw weg naar de cloud kunnen versnellen en onderbouwen.

icon

Azure Readiness Assesment

Is de overstap naar Azure wel een goede business case? Welke applicaties zijn er, zijn ze wel geschikt voor Azure en waarvoor worden ze gebruikt? Dit zijn vragen die beantwoord worden door het Azure Readiness Assessment. U ontvangt een betrouwbaar rapport met een inventarisatie van uw apps, welke naar Azure kunnen (en als dat niet meer kan) eventuele vervolgstappen en alternatieven. We stellen ook een Azure-budget op, inclusief Office 365-kosten. Ons doel is eerlijk advies. We streven naar de beste oplossing; de cloud is geen doel op zich.
icon

Fast track landingzone

Een solide Cloud-platform begint met een sterke landingzone, die het kernconcept vormt van het Hub en Spoke model zoals in het Microsoft Cloud Adoption Framework (CAF) gedefinieerd. Onze Hub omvat networking, governance, security, monitoring, automation, identity, en kostenbeheer. Deze worden via IaC uitgerold. In de Spokes worden vervolgens de verschillende workloads (applicaties) uitgerold. Dit resulteert in een beheersbare, veilige Cloud-omgeving waar bedrijfsapplicaties kunnen worden gemigreerd. Uiteraard met 24/7/365 beheer.
icon

Infrastructure as Code

Met IaC bereiken we een aantal doelen, zoals het documenteren van de omgeving in code, het herstelbaar maken ervan (door de code opnieuw uit te voeren), flexibiliteit (wijzigingen in code en versiebeheer alsof de infra een applicatie is) en veiligheid (geen handwerk, geen achterdeurtjes). We maken gebruik van Microsoft-tools zoals BICEP en ARM, beheren codeversies in een DEV/OPS-omgeving en implementeren via een eenvoudige Pipeline. Dit zorgt voor rust en stabiliteit, met herhaalbare codeblokken en consistente componenten.
icon

Cloud service provider

Als Microsoft Cloud Service Provider (CSP) bieden we alle Azure en M365 diensten aan op onze platform. Inclusief heldere facturatie, licentieadvies en kostenbeheer. Door onze CSP-status kunnen we aantrekkelijke kortingen bieden op Microsoft's listprijzen. Daarnaast hebben we toegang tot Microsoft support voor alle door ons beheerde omgevingen en zijn we altijd als eerste op de hoogte van aankomende wijzigingen in techniek of prijs voor het Azure platform. Onze gecertificeerde experts staan altijd klaar om te helpen.

De voordelen van managed cloud

  • Direct geholpen met beheer van de bestaande omgeving
  • Meer tijd vrij voor de applicaties waar het allemaal om draait
  • Beveiliging, lifecycle management en incident beheer professioneel belegd
  • Continue verbetering houdt iedereen scherp en de omgeving up-to-date
  • Wijzigingen zonder zorgen
  • Door de uniforme manier van werken en opleveren ontstaat een consistente omgeving inclusief documentatie.

Onze gereedschapskist

icon
icon
icon
icon
icon

Rogier Moers
Manager Marketing & Sales
CPM Factory

“Infield ICT heeft ons perfect ondersteund bij de migratie van managed hosting naar Azure Cloud. Wij waarderen de persoonlijke en professionele aanpak. Het is mooi om te zien dat we een volwaardige samenwerkingspartner hebben op IT gebied. We waarderen de korte lijntjes en het is prettig om snel te kunnen schakelen. Onze oplossingen en diensten groeien hard, Infield ICT zorgt ervoor dat onze IT infrastructuur meegroeit, ook in de toekomst.”

Industrie: Softwareontwikkeling
Robbert van der Lee
Manager ICT
NieuweStroom

“In Infield ICT hebben wij een partner gevonden met wie we een echte samenwerking kunnen aangaan. Een partner die kennisoverdracht centraal heeft staan in zijn dienstenaanbod en van wie onze medewerkers heel wat kunnen bijleren. Precies wat we zochten!”

Industrie: Nutsbedrijf

Klanten waar wij voor werken

Onderstaand enkele klanten die zeer tevreden zijn over onze ICT-dienstverlening. Neem gerust contact met ons op voor een referentiegesprek!

numerico logo
gemeente-tilburg-logo-vector
logo-CPM-Factory_Tekengebied-1
nieuwestroom
bevolkingsonderzoeknederland_logo

Ben je op zoek naar een partner die meedenkt? Wij maken IT voorspelbaar door vast te houden aan het model en zo de continue verbetering meetbaar (en dus voorspelbaar) te maken. Onze specialisten die bouwen beheren ook jouw project, dus kennis en eigenaarschap van de omgeving is vanaf dag 1 geborgd. Door de uniforme manier van werken en opleveren ontstaat een consistente omgeving inclusief documentatie. Instappen kan ook op elk punt of fase in de cyclus, dus heb je een project waar je vragen over hebt? Neem dan contact met ons op, we denken graag mee.
Neem contact op

Kom in contact met ons

Vul het formulier in met uw vraag en laat ons contact met u opnemen. Of bel ons op 088-INFIELD om nog sneller te zijn.