Nutanix: het perfecte alternatief voor VMware?

23 januari 2024

Sinds eind november is de overname van VMware door halfgeleiderfabrikant Broadcom officieel rond. Het is een overname met grote gevolgen, zowel voor de vele kleinere partners van VMware als voor hun mkb-klanten. Deze bedrijven staan voor een belangrijke keuze: blijven ze bij hun vertrouwde leverancier van virtualisatiesoftware? Of zoeken ze naar een beter alternatief?   […]

Sinds eind november is de overname van VMware door halfgeleiderfabrikant Broadcom officieel rond. Het is een overname met grote gevolgen, zowel voor de vele kleinere partners van VMware als voor hun mkb-klanten. Deze bedrijven staan voor een belangrijke keuze: blijven ze bij hun vertrouwde leverancier van virtualisatiesoftware? Of zoeken ze naar een beter alternatief?

 

In zijn software niche gold VMware lange tijd als toonaangevend. Daar valt ook nu nog weinig op af te dingen. Alleen hebben veel andere ICT-leveranciers, van Cisco tot Microsoft, de virtualisatiemogelijkheden van VMware inmiddels met succes in hun eigen oplossingen verwerkt. Het gevolg laat zich raden: VMware-klanten betalen vaak twee keer voor dezelfde functionaliteit.

 

Nieuw partnerprogramma en businessmodel

Na de overname van VMware kondigde Broadcom een nieuw, vereenvoudigd partnerprogramma aan. In Nederland blijven wellicht maar een paar officiële VMware-partners over. Alle kleinere IT-bedrijven die in het verleden een erkenning als VMware-partner genoten, zullen niet langer licenties mogen verkopen.

 

De vraag is dan maar of zij de bijbehorende ondersteuning kunnen blijven leveren, zonder directe toegang tot VMware. En of zij dat überhaupt nog willen doen binnen dit nieuwe model, de vraag is of dat nog wel rendabel zal zijn.

Daarnaast gaat ook het bestaande businessmodel op de schop nu VMware zijn licenties inruilt voor abonnementen. Dat zal ervoor zorgen dat het prijskaartje voor de klant alleen maar hoger wordt.

 

Hoge klantentevredenheid

Is je hardware – waarop je VMware-omgeving draait – binnenkort aan vervanging toe? Dan is nu het goede moment om naar een alternatief voor VMware te kijken. Een van de bekende alternatieven is Nutanix. Nutanix staat bekend om zijn hyperconverged infrastructuur en hybride multicloud-implementaties. De mogelijkheden van Nutanix-software, of het nu om netwerkbeveiliging of opslag gaat, komen perfect overeen met die van VMware. Je hoeft met andere woorden geen extra functionaliteit meer toe te voegen als je overstapt naar Nutanix: van begin af aan zit alles wat VMware kan er ook al in geïntegreerd. En als kers op de taart krijg je al die mogelijkheden standaard aangeboden in een gebruiksvriendelijke webinterface. 

 

Nog een belangrijke toevoeging: de waardering die Nutanix geniet voor de technische ondersteuning aan zijn klanten, of die support nu van een lokale partner komt of rechtstreeks van die leverancier zelf, is constant hoog. Daarbij hebben klanten in Nederland een extra voordeel: niet alleen bevindt het EMEA-hoofdkantoor zich in Amsterdam, het omvat ook een hele grote supportafdeling. Die nabijheid is absoluut een pluspunt.

 

Opstapje naar full-cloud?

Met Nutanix haal je een heel open, geïntegreerd ecosysteem in huis. Zo ondersteunt Nutanix alle veel voorkomende besturingssystemen, de software draait probleemloos op een brede waaier aan hardwareplatformen én diezelfde software werkt ook nog eens naadloos samen met de systemen van grote back-upleveranciers zoals bijvoorbeeld Veeam en HYCU. Handig om te weten: mocht je VMware-licenties hebben die nog een tijd geldig zijn, dan kun je die gewoon op Nutanix blijven gebruiken. Ook belangrijk: doordat het Nutanix-platform de implementatie van hybride clouds en multiclouds ondersteunt, kan het perfect als tussenstap fungeren op je traject naar een full-cloudomgeving.

 

Dankzij een tool als Nutanix Move kan je ten slotte vlot overstappen van het VMware- naar het Nutanix-platform. Met een kortingsprogramma als Nutanix Surge voorziet Nutanix daarnaast in een extra financiële incentive om jou die stap te helpen zetten. Met Infield ICT nemen wij samen met Nutanix Professional Services een deel van de migratiekosten voor onze rekening. Zo doen wij als partner eveneens onze spreekwoordelijke duit in het zakje. Kiezen voor Nutanix is dus niet alleen kiezen voor peace of mind op het vlak van functionaliteit en support, je doet er ook financieel nog eens een goede zaak mee.

 

Wil je meer weten over hoe Infield ICT je kan helpen bij je migratie van VMware naar Nutanix? Contacteer ons voor een vrijblijvend gesprek.

Kom in contact met ons

Vul het formulier in met uw vraag en laat ons contact met u opnemen. Of bel ons op 088-INFIELD om nog sneller te zijn.