X-Play: optimaal voordeel halen uit geautomatiseerde workflows

5 juni 2024

Hoelang houdt jouw organisatie het vol zonder IT? Als je daar even stil bij staat, begrijp je meteen waarom een betrouwbare IT-infrastructuur en efficiënte, veilige cloudoplossingen zo belangrijk zijn. Tijdens de conferentie Nutanix .NEXT in Barcelona maakten de specialisten van Infield ICT van nabij kennis met Nutanix X-Play, een automatiseringstool die de operationele efficiëntie van […]

Hoelang houdt jouw organisatie het vol zonder IT? Als je daar even stil bij staat, begrijp je meteen waarom een betrouwbare IT-infrastructuur en efficiënte, veilige cloudoplossingen zo belangrijk zijn. Tijdens de conferentie Nutanix .NEXT in Barcelona maakten de specialisten van Infield ICT van nabij kennis met Nutanix X-Play, een automatiseringstool die de operationele efficiëntie van je infrastructuur verbetert. 

X-Play, uitgesproken als ‘cross play’, is gebaseerd op het IFTTT-principe (If This Then That). Daarmee automatiseert de tool acties op basis van vooraf gedefinieerde triggers en voorwaarden. Het is een vorm van automatisering waarmee IT-teams repetitieve taken verminderen, waardoor ze zich beter kunnen focussen op activiteiten met meer toegevoegde waarde.

 

Interessant is dat je X-Play kunt aanroepen met X-Pilot, dat fungeert als een orkestratie-engine voor geautomatiseerde taken. Via X-Play kan je makkelijk workloads uitbreiden en aanpassen. Dat maakt X-Play bijzonder geschikt voor het beheren van dynamische en schaalbare IT-omgevingen.

 

Aan de slag met X-Play

X-Play behoort tot de Intelligent Operations-suite binnen Nutanix. Die suite is erop gericht operationele complexiteit te verminderen. Ze biedt inzichten en automatiseringen die het IT-beheer vereenvoudigen. Voor je X-Play kunt gebruiken, moet je eerst Nutanix Cluster Management (NCM) activeren. Dat zorgt ervoor dat de nodige infrastructuur en instellingen aanwezig zijn voor het gebruik van X-Play.

Nutanix biedt een uitgebreide playbook library aan op zijn ontwikkelaarsportaal. Daarmee kun je meteen aan de slag, voor het automatiseren van uiteenlopende taken binnen je infrastructuur. De playbooks bieden kant-en-klare oplossingen voor veelvoorkomende uitdagingen, wat de implementatie van automatisering eenvoudiger maakt.

 

X-Play vs Nutanix Calm

Een veelgestelde vraag is hoe X-Play zich verhoudt tot Nutanix Calm. Het verschil is vrij duidelijk. Calm is een tool voor applicatie-orkestratie en lifecycle management die het beheer van de levenscyclus van applicaties ondersteunt. Beide tools maken automatisering mogelijk, maar X-Play richt zich daarbij op operationele automatisering binnen de infrastructuur, terwijl Calm focust op de orkestratie en het beheer van applicaties.

 

Onze conclusie

Met X-Play zetten we opnieuw een mooie stap vooruit op het vlak van IT-automatisering. Door taken te automatiseren en te integreren met andere Nutanix-tools, zoals X-Pilot en Calm, helpt X-Play je om efficiënter te werken en je IT-omgeving effectiever te beheren. Of je nu je operationele workflows wilt stroomlijnen of je workloads wilt uitbreiden, X-Play biedt de flexibiliteit die je daarbij nodig hebt.

 

Kom in contact met ons

Vul het formulier in met uw vraag en laat ons contact met u opnemen. Of bel ons op 088-INFIELD om nog sneller te zijn.