BAANBREKERS: Sterk mensenwerk

Baanbrekers

Baanbrekers is het leer-, werk- en mensontwikkelbedrijf van de gemeenten Heusden, Loon op Zand en Waalwijk. Als uitvoeringsorganisatie voor sociale zaken en sociale werkgelegenheid werkt Baanbrekers samen met het onderwijs, netwerkpartners en werkgevers aan het in beweging zetten van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Achtergrond

Van systeembeheer tot het beheer van de grotere applicaties binnen de eigen IT-omgeving: de IT-afdeling van Baanbrekers doet best wel veel zelf. De organisatie beschikt ook over een eigen IT-helpdesk. Daarbovenop kan Baanbrekers rekenen op de expertise van Infield ICT. Die IT-dienstverlener, gespecialiseerd in managed (cloud) services, biedt alle nodige ondersteuning bij het beheer van de datacenterinfrastructuur van Baanbrekers. Zo verzorgt Infield ICT onder meer het reguliere onderhoud van de backendsystemen.

De uitdaging

Infield ICT ondersteunt Baanbrekers bij de realisatie van nieuwe projecten. Bij zo’n project, met name de vernieuwing van het bestaande VDI-platform (virtual desktop infrastructure), kwam Baanbrekers voor het eerst met Infield ICT in contact. Baanbrekers was toen allerlei alternatieve oplossingen aan het bekijken, waaronder ook software-defined networking (SDN), wat de basis vormt van een hyper-converged infrastructuur (HCI). Nutanix bleek voor Baanbrekers het best passende platform. En Infield ICT was volgens Nutanix zelf de perfecte lokale integratiepartner om mee in zee te gaan.

 

  • Onderwerp: Werkplekvirtualisatie 
  • Industrie: Sociale werkvoorziening
  • Opdracht: Vervanging bestaand VDI-platform & Migratie naar een HCI-platform

Onze manier van werken

cross
Beheer fase
Beheer fase
Het eindpunt van het project is niet de oplevering, maar de warme overdracht aan en de acceptatie door de beheerafdeling. Dat kan de beheerorganisatie van de opdrachtgever zijn, maar ook ons eigen managed services team.
Inventarisatie fase
Inventarisatie fase
In deze fase bouwen we de nieuw ontworpen infrastructuur met IaC. We doen dat zoveel mogelijk in Azure en met standaard, bewezen bouwstenen voor hybride en lokale infrastructuur.
Implementatie fase
Implementatie fase
We starten met de inventarisatie van de bestaande (Azure-)omgeving en -organisatie van de klant. We houden daarbij rekening met alle stakeholders, de organisatie, de aanwezige expertise in de interne organisatie en de behoefte (de vraag achter de vraag). Deze pragmatische assessment levert input voor de volgende fase.
Ontwerp fase
Ontwerp fase
Op basis van de assessment maken we – steeds in nauwe samenwerking met de opdrachtgever – het ontwerp, bijvoorbeeld voor een nieuwe Azure landing zone of een lokale of hybride infrastructuur. Het ontwerp is ‘secure by design’, houdt rekening met verregaande standaardisering en levert waar mogelijk automatisering op, dankzij het gebruik van Infrastructure as Code (IaC).

Klanten waar wij voor werken

Onderstaand enkele klanten die zeer tevreden zijn over onze ICT-dienstverlening. Neem gerust contact met ons op voor een referentiegesprek!

Logo baanbrekers
gemeente-tilburg-logo-vector
Logo Erasmus MC
Logo Curaçao Medical Center
logo-CPM-Factory_Tekengebied-1

De oplossing

Bij de openbare aanbesteding die Baanbrekers voor dit belangrijke infrastructuurproject had uitgeschreven, ging het gemeenschappelijke voorstel van Nutanix en Infield ICT met de beste score aan de haal. 

“Niet alleen was de prijs voor de Nutanix-licenties heel acceptabel, Infield ICT bleek bovendien een lokale partner die alle benodigde expertise aan boord heeft, maar toch niet te groot is, waardoor de lijntjes kort blijven: precies zoals wij het graag hebben.”

  • Geografisch nabij (heel makkelijk benaderbaar)
  • Diepgaande én brede technische kennis
  • Korte lijnen (snelle probleemoplossing)
"Kortom: bij Infield ICT tel je echt als klant. Als ik punten moest toekennen voor de kwaliteit van hun dienstverlening en het succes van onze samenwerking, dan kregen zij meteen, zonder aarzelen, een negen uit tien. En dat is dik verdiend!”"

Naast het onderhoud van de Nutanix-omgeving neemt Infield ICT ook het onderhoud van VMware voor zijn rekening. Zo zorgt Infield ICT er elk kwartaal voor dat de standaard updates en patches voor al die systemen op tijd gebeuren. Bij problemen waar de eigen IT-helpdesk van Baanbrekers zelf niet meteen een oplossing voor vindt, kunnen de medewerkers een beroep doen op de uitgebreide helpdesk van Infield ICT. Daar komen ze steevast bij de juiste deskundige op het juiste niveau terecht.

Klanten aan het woord

Elmer Kwidama
Manager ICT & Informatiemanagement
Curaçao Medical Center

“CMC is een volledig gedigitaliseerd ziekenhuis waarbij de IT-afdeling verschillende uitdagingen heeft. Een ervan is het introduceren en beheren van een aangepaste digitale werkwijze op de werkvloer. Vanaf het eerste moment heeft Infield ICT ons hierbij professionele ondersteuning op maat geboden. Door de jaren heen heeft de toegankelijke samenwerking met Infield ICT gezorgd voor de nodige groei binnen de IT-afdeling in de vorm van kennis en kunde. Mede hierdoor is de IT-afdeling van CMC gevormd tot een nog stabielere factor binnen de gehele organisatie.”

Industrie: Ziekenhuis
Marc Been
Teamleider automatisering
Baanbrekers

“De experts van Infield ICT zorgen er mee voor dat alles bij ons blijft draaien, elke dag opnieuw. Als we gespecialiseerd advies of extra ondersteuning nodig hebben, kunnen we steeds bij hen aankloppen. Dat doen we ook als we een probleem niet meteen zelf opgelost krijgen. En wat mij daarbij telkens weer treft: dan schakelen zij heel snel. En dan schakelen ze ook allemaal, als dat nodig is. 

Kortom: bij Infield ICT tel je echt als klant. Als ik punten moest toekennen voor de kwaliteit van hun dienstverlening en het succes van onze samenwerking, dan kregen zij meteen, zonder aarzelen, een negen op tien. En dat is dik verdiend!”

Industrie: Sociale organisatie
Rogier Moers
Manager Sales & Marketing
CPMFactory

“Infield ICT heeft ons perfect ondersteund bij de migratie van managed hosting naar Azure Cloud. Wij waarderen de persoonlijke en professionele aanpak. Het is mooi om te zien dat we een volwaardige samenwerkingspartner hebben op IT gebied. We waarderen de korte lijntjes en het is prettig om snel te kunnen schakelen. Onze oplossingen en diensten groeien hard, Infield ICT zorgt ervoor dat onze IT infrastructuur meegroeit, ook in de toekomst.”

Industrie: Softwareontwikkeling
Robbert van der Lee
Manager ICT
NieuweStroom

“In Infield ICT hebben wij een partner gevonden met wie we een echte samenwerking kunnen aangaan. Een partner die kennisoverdracht centraal heeft staan in zijn dienstenaanbod en van wie onze medewerkers heel wat kunnen bijleren. Precies wat we zochten!”

Industrie:

Toolset

icon
icon
VMWare
icon
Azure Iaas
icon
icon
Wasabi
icon
SentinelOne
icon
Veeam
icon
Nutanix

Kom in contact met ons

Vul het formulier in met uw vraag en laat ons contact met u opnemen. Of bel ons op 088-INFIELD om nog sneller te zijn.