Nutanix Files: één platform voor opslag en bescherming  

5 juni 2024

Data behoren tot de meest waardevolle assets van een organisatie. Daarom is de beveiliging van die data zo belangrijk. Tegelijk blijft het een uitdaging om te weten welke beveiligingsdiensten voor jouw bedrijf de best passende oplossing bieden. Dat is waar Infield ICT als partner graag het verschil maakt. Tijdens de conferentie Nutanix .NEXT in Barcelona […]

Data behoren tot de meest waardevolle assets van een organisatie. Daarom is de beveiliging van die data zo belangrijk. Tegelijk blijft het een uitdaging om te weten welke beveiligingsdiensten voor jouw bedrijf de best passende oplossing bieden. Dat is waar Infield ICT als partner graag het verschil maakt. Tijdens de conferentie Nutanix .NEXT in Barcelona maakten onze specialisten van nabij kennis met Nutanix Files, een nieuwe oplossing voor het beheer en de bescherming van data. 

Nutanix Files combineert diensten voor verschillende types opslag (file, object, volume) in één geïntegreerd platform. Het doet dat als onderdeel van Nutanix Unified Storage (NUS), het opslagplatform dat al die diensten samenbrengt. Deze unified benadering maakt het eenvoudiger om je opslag te beheren, omdat je niet langer verschillende oplossingen moet implementeren en onderhouden. 

 

Bescherming tegen ransomware

Data Lens is één van de functies van Nutanix Files die meteen in het oog springt, dankzij zijn uitgebreide auditmogelijkheden en bescherming tegen ransomware. Data Lens monitort continu de bestanden binnen het systeem en detecteert verdachte activiteit. Bij een ransomware-aanval grijpt Data Lens direct in. Zo kan het mogelijke schade beperken. 

Nutanix claimt dat het met Data Lens elke aanval met ransomware weet te onderscheppen. De geavanceerde algoritmes van het bedrijf leren immers verdachte handelingen te herkennen en daarbij meteen in te grijpen.

 

Meer integratie, betere prestaties

Nutanix Files doet meer dan alleen opslag. Het is ook prima geïntegreerd met big data tools zoals Apache Spark en Hadoop. Deze integraties maken het eenvoudiger om grote datasets te verwerken en te analyseren, wat essentieel is wanneer je met big data werkt. Daarnaast ondersteunt Nutanix Files ook koppelingen met Snowflake, waardoor je data naadloos tussen verschillende systemen kan verplaatsen en gebruiken.

 

Indrukwekkend is verder vooral de manier waarop Nutanix Files erin slaagt de analyse van ongestructureerde data te versnellen. In Barcelona zagen we het voorbeeld van een IceMountain-tabel, waarbij Nutanix de verwerkingstijd terugbracht van 2,5 uur tot een paar seconden. 

 

Onze conclusie

Nutanix Files biedt een uitgebreide oplossing voor organisaties die behoefte hebben aan een geïntegreerd en veilig opslagplatform. Met functies voor ransomwarebescherming en de naadloze integratie met big data tools positioneert Nutanix Files zich als een oplossing voor moderne dataopslag en -beheer. 

 

Kom in contact met ons

Vul het formulier in met uw vraag en laat ons contact met u opnemen. Of bel ons op 088-INFIELD om nog sneller te zijn.