Nieuwe medewerker: Rachelle Beijers

28 juni 2023

Ontmoet Rachelle Beijers. Op 1 juni voegde Rachelle Beijers (30) zich bij het team van Infield ICT. Met een stevige achtergrond in accountancy neemt ze onze boekhouding en nog meer voor haar rekening. Ze is afkomstig uit Tilburg, maar woont nu om de hoek in Rijen, samen met dochtertje Amelle (2). Rachelle is nieuw, maar tegelijk ook een oude bekende. Hoe dat precies in elkaar zit, legt ze graag zelf uit.

 

“Je komt hier terecht in een warm nest.”

 

Hey Rachelle, wat leuk dat je ons team versterkt! Het is de eerste keer dat je intern als accountant werkt, niet?

“Inderdaad! Ik studeerde accountancy bij Fontys in Eindhoven en werkte daarna een periode van acht jaar bij drie verschillende accountancykantoren: eerst op een kantoor met voornamelijk agrarische klanten, en daarna op twee kantoren in Tilburg. Dat beviel me goed, maar door de externe opdrachten proefde ik van het bedrijfsleven en hoe het was om voor één bedrijf te werken. En dat vond ik een stuk interessanter! Toen wist ik dat ik ergens intern wou werken.”

 

Je bent bij ons in dienst sinds 1 juni. Hoe kwam je precies bij Infield terecht?

“Infield ICT is een klant van het kantoor waar ik werkte. Ik deed er ruim een jaar de administratie voor Infield ICT. Dat klikte goed, dus toen ik de kans kreeg, wilde ik graag de stap zetten. Daar gingen best een paar bakjes koffie overheen, maar ik besloot dat ik het gewoon moest doen. “De verstandhouding met mijn vorige werkgever is trouwens nog altijd prima, Infield ICT is er ook nog steeds klant.”

 

“Ik wil altijd alles uitzoeken, ordenen en plannen. Het is echt fijn om dat terug te zien in mijn werk en niet alleen met cijfers bezig te zijn.”

 

Wat doe je voor Infield ICT sinds je de overstap maakte?

“Ik doe de boekhouding van Infield ICT en de vijf BV’s: de inkomende facturatie, de betalingen en sinds kort ook de uitgaande facturatie. Daarnaast zorg ik voor de personeelsmutaties, zoals wanneer iemand zich ziek meldt, of de declaraties van onkosten. Ook assisteer ik de directie, door bijvoorbeeld zakenreizen te regelen. Dat meer uitgebreide takenpakket vind ik heel leuk. Het past bij wie ik ben. Mijn familie noemt me vaak een regelmiep (lacht). Ik wil altijd alles uitzoeken, ordenen en plannen. Het is echt fijn om dat terug te zien in mijn werk en niet alleen met cijfers bezig te zijn. Het is een grote uitdaging om in mijn eentje het hele accountancyteam te zijn, maar de vrijheid die ik krijg om die rol in te vullen is heel leuk.”

 

Wat trok je aan tot Infield?

“Vooral het menselijke. Je komt hier terecht in een warm nest, zeg maar. Terwijl ik me bij een groot accountancykantoor eerder een nummertje voelde, is er hier veel aandacht voor het persoonlijke. Ik kreeg bijvoorbeeld ontzettend veel steun van Bjorn en Martijn toen mijn moeder overleed in maart, nog voor ik de stap naar Infield ICT had gezet. De sfeer bij Infield ICT is gewoon heel informeel en dat vind ik wel prettig. Het is allemaal nieuw, maar toch vertrouwd. Ze zijn ook flexibel rond thuiswerken, als ik bijvoorbeeld eens mijn dochtertje vroeger van school moet ophalen. En de directieleden zijn net collega’s. Af en toe maken we een praatje tussendoor. Daar moeten ze wel aan wennen, want ik ben hier de eerste vrouw in dienst. (lacht)”

 

“De sfeer bij Infield ICT is gewoon heel informeel en dat vind ik prettig. Het is allemaal nieuw, maar toch vertrouwd. “

 

Je werkt drie dagen per week bij ons. Wat doe je tijdens die andere vier dagen van de week? Heb je bepaalde hobby’s?

“Ik ben heel veel met mijn dochtertje bezig, dus ik ben vaak in pretparken te vinden. De week voor ik startte bij Infield ICT verbleven we een paar dagen in Plopsaland. We brachten ook een bezoek aan Disneyland en gaan wekelijks naar de Efteling. Veel van mijn tijd gaat dus met veel plezier en veel liefde naar Amelle. Maar ook ga ik graag een hapje eten met mijn vriendinnen. En ik wil ook weer gaan paardrijden. Daar heb ik me nu voor ingeschreven, om zeker één avond per week echt mijn eigen ding te hebben.”