Nieuwe collega: Rick Huijsmans

14 augustus 2023

Een IT-expert met een passie voor de cloud, die kunnen we bij Infield ICT altijd wel gebruiken. Omgekeerd was Rick Huijsmans al een tijdje op zoek naar een werkgever voor wie flexibiliteit meer is dan een mooi modewoord. Het duurde dan ook niet lang om elkaar te vinden, toen we eenmaal aan de praat waren geraakt.

 

Dag Rick! Je bent sinds juli bij ons aan de slag. Hoe is die eerste maand jou bevallen?

“Heel goed, dank je. Ik heb hier leuke collega’s gevonden, uitdagend werk en bovenal een hele aangename, gemoedelijke sfeer. Die haast huiselijke of familiale sfeer is meteen ook de voornaamste reden waarom ik de overstap naar Infield ICT heb gemaakt.”

“Infield biedt veel ruimte voor ontwikkeling en het behalen van certificeringen.”

Dit is niet jouw eerste baan. Kan je je weg hiernaartoe kort even schetsen?

“Ik heb een opleiding mediatechnologie gevolgd aan het Grafisch Lyceum in Rotterdam. Daar krijg je eerst een heel breed pakket aan kennis en vaardigheden aangeleerd: van systeembeheer en netwerken tot programmeertalen en game-ontwikkeling. In het tweede jaar ga je je vervolgens wat meer specialiseren en kies je een specifieke richting. In mijn geval werd dat systeem- en netwerkbeheer. Daarin heb ik mijn opleiding ook afgemaakt.

Na mijn studie ben ik meteen aan de slag gegaan bij POS4, een leverancier van kassasystemen. Dat was een vrij klein bedrijf. Na een half jaar stapte ik over naar Aquesta, een IT-consultancybedrijf dat ook sterk inzet op de cloud, maar tegelijk nog veel on-premises werkt. Daar ben ik op een jaar tijd doorgegroeid van systeembeheerder naar cloud engineer. In die functie was ik ook direct betrokken bij projecten bij klanten.”

“.. een baan die hard werken vooropstelt, maar wel met de nodige flexibiliteit.”

Voor dat bedrijf heb je bijna vijf jaar gewerkt. Wat heeft jou aangezet om te vertrekken? 

“Ik heb echt wel een passie voor de cloud. Of om precies te zijn: voor het Microsoft Azure-platform. Daarnaast ontwikkel ik mij steeds meer als IT-architect en consultant. Dat verhaal zet ik hier gewoon verder, dat klopt. Maar Infield biedt daarnaast veel ruimte voor ontwikkeling en het behalen van certificeringen. Nu had ik bij mijn vorige werkgever ook veel kansen om bij te leren, maar dit was vooral door praktijkervaring in projecten. Hier wordt er wel echt meer in geïnvesteerd. 

In mijn vorige werk kon ik het met mijn collega’s ook best vinden. Maar ik miste de nodige flexibiliteit, bijvoorbeeld op het vlak van thuiswerken. Wat dat betreft, voelde ik hier al bij mijn eerste gesprekken, ook met zaakvoerder Martijn, dat het wel goed zat. Dat is ook waar ik zelf voor sta en waar ik zeker al een jaar naar op zoek was: een baan die hard werken vooropstelt, maar wel met de nodige flexibiliteit.”

 

Die flexibiliteit heb je hier ook echt nodig, aangezien je niet naast de deur werkt.

“Inderdaad. Ik woon in Capelle aan den IJssel. Daar werkte ik vroeger dus ook. Nu werk ik in principe in Oisterwijk, maar daar hoef ik gelukkig maar één dag in de week naartoe. De andere dagen werk ik gewoon thuis of bij klanten. 

Maar de flexibiliteit reikt zelfs nog verder: een baan die hard werken vooropstelt, maar wel met de nodige flexibiliteit.”. Ik heb namelijk een vriendin in Thailand. Daar ga ik regelmatig heen en nu heb ik ook het plan opgevat om op het einde van het jaar daar een tijdje te gaan werken. Ik hang er ook mijn vakantie aan vast, zo rond kerst en nieuw, en wil mijn vriendin dan ook ten huwelijk vragen. Als alles goed gaat, komt zij begin volgend jaar met mij mee naar Nederland om te trouwen. Maar eerst moet ze natuurlijk wel slagen voor haar examen Nederlands.” (lacht)

 

Laatste vraag: wat doe jij als je niet met je hoofd in de cloud zit? 

“In mijn vrije tijd ben ik muzikant. Da’s ook een vurige passie. Ik speel gitaar, zing en schrijf mijn eigen nummers als een echte singer-songwriter. Ik heb zelfs al wat nummers op Spotify staan. Zoek maar eens op!”