Nieuwe collega: Ashwin Poenai

7 juli 2023

Enkele weken geleden verwelkomden we Ashwin Poenai op onze afdeling managed services. In vorige functies deed hij uitgebreide ervaring op rond het beheer van on-premise omgevingen, maar Ashwin vond het tijd voor iets nieuws. Collega Maarten overtuigde hem om op gesprek te komen bij Infield ICT. Al bij de eerste kennismaking met de boeiende werkomgeving en de sfeer op kantoor was Ashwin helemaal om.

 

Hoi Ashwin! Je bent nieuw bij Infield ICT. Kan je iets over jezelf vertellen?

“Ja, helemaal goed! Ik ben Ashwin, 33 jaar oud. Sinds kort woon ik in Waddinxveen. Best een eindje van Oisterwijk, maar dat vind ik geen probleem. Het is niet veel gevraagd om één à twee dagen per week op kantoor te zijn met alle andere collega’s. Eerder woonde ik vlakbij Rotterdam. Mijn vrouw en ik verhuisden omdat we wat groter en rustiger wilden wonen, en we waren meteen verliefd op de huizen die ze hier bouwden. In september zijn we tien jaar getrouwd, en er is een baby op komst! Die wordt in december verwacht.”

Proficiat! Er is dus een nieuw huis, een baby en een nieuwe baan!

“Precies, ja! (lacht) Het is een heel nieuwe fase.”


“Maarten, een ex-collega van me die naar Infield ICT overstapte, toonde me de vacature bij Infield ICT. Ik was meteen enthousiast.”


Wat is je professionele achtergrond? 

“Ik volgde de mbo-opleiding systeem- en netwerkbeheer en dook meteen daarna het bedrijfsleven in. Ik begon op een servicedesk en merkte dat mijn interesse vooral naar techniek uitging. Daar was ik ook in mijn vrije tijd mee bezig: het bedenken of verbeteren van technische oplossingen om de klant te ontzorgen. Daarna ging ik als in-house systeembeheerder aan de slag bij een ander bedrijf en beheerde daar de Citrix-omgeving.

Later beheerde ik Citrix en VMware bij een serviceprovider voor bedrijven in de zorgsector. Ik bouwde die omgevingen verder uit en bedacht oplossingen. Mijn focus lag dus op werkplek en desktopvirtualisatie. Ik had het echt naar mijn zin, maar wilde ook meer met Azure gaan doen. Maarten, een ex-collega van me die naar Infield ICT overstapte, toonde me de vacature bij Infield ICT. Ik was meteen enthousiast. Ik kwam op gesprek en maakte de keuze om bij Infield ICT te beginnen.”

 

“Het spreekt me aan dat het werk erg veelzijdig is: met werkplek als focus kan ik me ook vastbijten in vraagstukken waar ik minder ervaring mee heb, zoals containerisatie en netwerkgerelateerde zaken.”

 

Voor welke functie heeft Infield ICT je precies enthousiast gemaakt?

“Managed services specialist. Tot nu toe kreeg ik al een mooie introductie, met uitleg over de verschillende omgevingen die we beheren. Het spreekt me aan dat het werk erg veelzijdig is: met werkplek als focus kan ik me ook vastbijten in vraagstukken waar ik minder ervaring mee heb, zoals containerisatie en netwerkgerelateerde zaken. Ik krijg er echt energie van om nieuwe uitdagingen aan te gaan. En mijn ervaring met het beheren van omgevingen voor de zorgsector neem ik ook gewoon mee.”

 

“Al tijdens het eerste gesprek merkte ik op hoe informeel en open het bedrijf is.”

Wat is je eerste indruk van Infield ICT?

“Al tijdens het eerste gesprek merkte ik op hoe informeel en open het bedrijf is. Wat me gelijk aansprak, is dat iedereen samenwerkt voor de groei van het bedrijf. Ik vind het gaaf dat iedereen daar zijn aandeel in heeft. Toen ik mijn collega’s ontmoette, was de sfeer ook heel goed. Al sinds de eerste week is het duidelijk dat iedereen bereid is om elkaar te helpen.”

 

“Ik ben wel echt fanatiek: ik speel om te winnen.”

 

Om af te sluiten: wat zijn je hobby’s? 

“In mijn vrije tijd ben ik veel met sport bezig. Voornamelijk voetbal – dat doe ik één keer per week – en sinds kort ook padel. Dat vind ik ook heel tof. Ik ben wel echt fanatiek: ik speel om te winnen. (lacht) Daarnaast doe ik ook aan hardlopen. Ik neem graag deel aan wedstrijden. Zo liep ik onlangs nog een wedstrijd van tien kilometer in Rotterdam.”