HYCU: jouw databescherming in het SaaS-tijdperk

Whitepaper: Hoe bescherm je je data als het zich ergens in een publieke cloud bevindt?

Vandaag brengen werknemers niet alleen hun eigen digitale toestellen mee naar het werk, maar ook hun eigen applicaties. Steeds vaker gaat het daarbij om SaaS-applicaties die ze als een service uit de cloud plukken. Maar de data die jouw werknemers gebruiken om hun taken uit te voeren, blijven echter wel bedrijfsdata. En dus is de vraag: hoe bescherm je die data als ze zich ergens in een publieke cloud bevinden?

Jouw SaaS-omgeving optimaal beveiligen

Dat SaaS-leveranciers verantwoordelijk zijn voor de
gegevens van hun klanten, is een mythe. Het
verantwoordelijkheidsmodel waar die leveranciers
mee werken, geeft duidelijk aan dat je als klant zelf
verantwoordelijk bent én blijft voor het beheren,
beveiligen en beschermen van al jouw gegevens. Ook
als je SaaS-applicaties en andere clouddiensten
gebruikt, ben je met andere woorden vatbaar voor
allerlei risico’s en gevaren waartegen je je maar beter
kunt wapenen: van al dan niet opzettelijk beschadigde
of verwijderde data tot ransomware-aanvallen en zelfs
het stilvallen van het hele bedrijf.

Onderzoeksbureau Gartner identificeert minder dan tien SaaS-applicaties waarvoor traditionele back-upleveranciers enige bescherming bieden. Op dit moment zijn er in Noord-Amerika alleen al meer dan 17.000 SaaS-applicaties verkrijgbaar. Hoe bescherm je je bedrijf en data als deze zich in een publieke cloud bevinden?

Download de whitepaper

Belangrijkste Takeaways

Je data en bedrijf optimaal beschermen
Neem je geen beschermende veiligheidsmaatregelen, dan kan de wildgroei aan SaaS-applicaties ertoe leiden dat je een groter risico loopt op dure downtime en dataverlies.
Jouw SaaS-omgeving grondig in kaart brengen
Gebruik virtualisatiesoftware om risico's in te perken. Indien je niet weet welke - en hoeveel- SaaS toepassingen er zijn, kan je ze ook niet beveiligen.
Back-up- en hersteloplossingen
Wat organisaties nodig hebben, is een oplossing die échte op SaaS gebaseerde gegevensback-up en -herstel naar on-premises, cloud-native en SaaS-omgevingen kan brengen.

Infield ICT: Strategisch partner

Als strategische partner van HYCU in Nederland begeleidt Infield ICT onder meer bedrijven, ziekenhuizen en overheidsinstellingen op hun traject naar de cloud en bij het veilig inrichten van hun SaaS-omgeving. Dankzij de nauwe samenwerking met HYCU kan Infield ICT daarbij ook in de passende oplossing voor gegevensbescherming voorzien. Meer weten over de SaaS-securityoplossingen van HYCU? Benieuwd wat Infield ICT daarbij concreet voor je kan betekenen? Aarzel niet om ons te contacteren.

Contact met Martijn

Martijn Stuart
Martijn Stuart
CEO & Co-founder
Martijn is CEO en Co-founder van Infield ICT. Hij is een ervaren (technisch) teammanager en infrastructuur specialist met brede ervaring in architectuur, ontwerp, herontwerp, migratie en operationele stroomlijning in zowel datacenter- als kantoorautomatiseringsomgevingen. Gecertificeerd Microsoft Trainer, Projectmanager, (Cloud-) Architect, Portfoliomanager en allround technisch professional.
Neem contact met me op >

Kom in contact met ons

Vul het formulier in met uw vraag en laat ons contact met u opnemen. Of bel ons op 088-INFIELD om nog sneller te zijn.