WEBINAR

Identity & Access Management: Veilige datatoegang in de zorg

Weinig informatie is gevoeliger dan medische gegevens. Dus wil je als zorginstelling tegen elke prijs voorkomen dat die vertrouwelijke data in de verkeerde handen terechtkomen. Dat kan onder meer door de toegang ertoe strikt te beperken, grondig te reguleren en regelmatig te controleren. Essentieel is ook dat de identiteit van de gebruikers op elk moment betrouwbaar en gewaarborgd is. Vandaar dat we identiteit en toegang in één adem noemen: Identity & Access Management (IAM).

Over het webinar

In dit webinar snijden we enkele cruciale principes voor optimaal Identity & Access Management aan. Zoals Multi-Factor Authenticatie, Least Priviliged Access en ‘need to know’. Maar ook hoe je tot een grondige verificatie van de digitale identiteit van gebruikers komt, vooraleer ze toegang tot gegevens krijgen.

DIt webinar is het derde deel van onze driedelige serie lunchwebinars, waarin we telkens 20 minuten stilstaan bij IT-uitdagingen in de zorg en rond de NEN 7510-norm. In het eerste webinar gingen we dieper in op compliant back-ups. In mei belichtten we security awareness en bescherming tegen malware en ransomware.

Praktische informatie

Datum
juni 30, 2023
Tijd
11:30
Online

Waarom je dit webinar wil volgen

Als ziekenhuis of zorginstelling in Nederland ben je wettelijk verplicht om de beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid te garanderen van alle informatie die je nodig hebt om je patiënten verantwoord te verzorgen. Sinds 2008 schrijft de NEN 7510-norm voor informatiebeveiliging dat voor. In ons webinar leer je hoe je daar werk van maakt.

Enerzijds moet je de toegang tot je digitale werkomgeving, inclusief al je data, zo goed mogelijk beheren en regelmatig controleren. Daarvoor pas je Multi-Factor Authenticatie toe. Anderzijds dien je de toegang strikt te beperken. Dus snijden we ook het principe van het Least Privileged Access (LPA), net als het need-to-know-principe.

Zo belanden we bij de essentiële basis van toegangsbeveiliging voor elke organisatie: de digitale identiteit van de gebruiker. Daar zijn toegangsrechten aan verbonden. Dus moet je die identiteit telkens grondig verifiëren en gebruikers authenticeren, vooraleer je ze toegang verleent tot je werkomgeving. Hoe maak je dat waar, te beginnen voor je IT-medewerkers?

Identity governance gaat verder dan alleen gebruikersaccounts en toegangsrechten beheren.
Identity governance is belangrijk voor alle soorten organisaties, ongeacht hun omvang of sector.

Sprekers

Martijn Stuart
Martijn Stuart
Owner Infield ICT
Martijn is CEO en Co-founder van Infield ICT. Hij is een ervaren (technisch) teammanager en infrastructuur specialist met brede ervaring in architectuur, ontwerp, herontwerp, migratie en operationele stroomlijning in zowel datacenter- als kantoorautomatiseringsomgevingen. Gecertificeerd Microsoft Trainer, Projectmanager, (Cloud-) Architect, Portfoliomanager en allround technisch professional.
Laurens Hekkink
Adviseur Informatiebeveiliging en Privacy & Functionaris
Door mijn ervaring als Adviseur Informatiebeveiliging heb ik kennis van de zakelijke bedrijfsvoering op managementniveau, maar ook inhoudelijke kennis van een stuk ICT. Dit maakt dat ik in staat ben om inhoudelijke gesprekken over zowel de technische en zakelijke onderdelen van een organisatie te voeren, wat zowel voor de klant als voor mijzelf prettig werkt.

Over Infield ICT

Infield ICT is expert op het gebied van Azure Cloud en helpen bedrijven bij hun transitie naar de cloud. Als Azure Gold Partner focussen we daarbij op de geautomatiseerde uitrol van security, governance en connectiviteit. Is de transitie afgerond? Dan bieden we verdere ondersteuning via onze managed services.

Kom in contact met ons

Vul het formulier in met uw vraag en laat ons contact met u opnemen. Of bel ons op 088-INFIELD om nog sneller te zijn.