Webinar

Security Awareness: hoe maak je er werk van?

Ziekenhuizen en andere zorginstellingen zijn een doelwit bij uitstek voor cybercriminelen. Waarom? Omdat je er met kritieke, gevoelige data werkt. Die moet je dus zo goed mogelijk beveiligen. Maar daarvoor dien je je ook voldoende bewust te zijn van de potentiële risico’s en gevaren. Kortom: hoe maak je werk van security awareness in je organisatie? Een blijvende, maar zeker geen onmogelijke uitdaging.

Over het webinar

Ook bij informatiebeveiliging is voorkomen beter dan genezen. Dus focussen we in dit webinar op preventie via bewustmaking en gedragsverandering. Vervolgens gaan we in op de juiste beveiligingstechnologie. We hebben het onder meer over technologische oplossingen met AI, die je beschermen op die dag waarop het toch helemaal fout loopt, wanneer ransomware en malware je aanvallen.

Dit webinar is het tweede deel van onze driedelige serie lunchwebinars, waarin we telkens 20 minuten stilstaan bij IT-uitdagingen in de zorg en rond de NEN 7510-norm. In het eerste webinar gingen we dieper in op Compliant Back-ups. Tijdens het derde en laatste webinar in juni behandelen we Identity & Access Management.

Praktische informatie

Datum
mei 25, 2023
Tijd
12:00
Online

Waarom je dit webinar wil volgen

Wanneer gevoelige informatie in je zorginstelling het best beschermd is? Als alle medewerkers zich bewust zijn van alle mogelijke veiligheidsrisico’s én er hun handelen op afstemmen. Zo kom je tot een gedragsverandering, en uiteindelijk zelfs tot een cultuurverandering. Daarom schrijft de NEN 7510-norm voor dat je aantoonbaar investeert in het verhogen van dat bewustzijn. In ons webinar zetten we je daarvoor op weg. Eerst gefocust op de mens, daarna op technologie.

Je ontdekt bijvoorbeeld hoe je bewustmakingscampagnes kan opzetten of opleidingen voor je personeel kan organiseren. Of je plant een vast agendapunt bij elke teammeeting, waarbij je stilstaat bij een beveiligingsaspect. Of je zet zelfs een (fake) phishingcampagne op, om de reacties van je medewerkers te registreren en te analyseren, waarna je je inspanningen kan bijsturen.

Daarnaast kom je te weten in welke technologie je best investeert om gevoelige data te beschermen. Of hoe je tot optimaal identiteits- en rollenbeheer komt. En waarom je het best in Endpoint Detection & Response (EDR) investeert.

Hoe om te gaan met ransomware en malware aanvallen.
Best practices en voorbeelden: het juist inrichten van security in de zorg.
Het voorkomen van financiële én reputatieschade voor je organisatie.

Sprekers

Martijn Stuart
Martijn Stuart
Owner Infield ICT
Martijn is CEO en Co-founder van Infield ICT. Hij is een ervaren (technisch) teammanager en infrastructuur specialist met brede ervaring in architectuur, ontwerp, herontwerp, migratie en operationele stroomlijning in zowel datacenter- als kantoorautomatiseringsomgevingen. Gecertificeerd Microsoft Trainer, Projectmanager, (Cloud-) Architect, Portfoliomanager en allround technisch professional.
Laurens Hekkink
Adviseur Informatiebeveiliging en Privacy & Functionaris
Door mijn ervaring als Adviseur Informatiebeveiliging heb ik kennis van de zakelijke bedrijfsvoering op managementniveau, maar ook inhoudelijke kennis van een stuk ICT. Dit maakt dat ik in staat ben om inhoudelijke gesprekken over zowel de technische en zakelijke onderdelen van een organisatie te voeren, wat zowel voor de klant als voor mijzelf prettig werkt.

Over Infield

Infield ICT is expert op het gebied van Azure Cloud en helpen bedrijven bij hun transitie naar de cloud. Als Azure Gold Partner focussen we daarbij op de geautomatiseerde uitrol van security, governance en connectiviteit. Is de transitie afgerond? Dan bieden we verdere ondersteuning via onze managed services.

Kom in contact met ons

Vul het formulier in met uw vraag en laat ons contact met u opnemen. Of bel ons op 088-INFIELD om nog sneller te zijn.