Nieuwe collega: Karam Jezrawi

5 september 2023

Een doorzetter die al van jongs af aan als een gretige spons kennis over IT opneemt. Die houdt van korte beslissingsprocessen, om snel tot de juiste oplossing te komen. Om die vervolgens het liefst snel zelf implementeert. Hands-on, overlopend van ownership. We wisten het meteen: Karam was dé geknipte nieuwe collega om Infield ICT te versterken.

Welkom, Karam! Jij werkt hier echt maar nog net, niet?

“Klopt, een tiental dagen, om precies te zijn. Maar ik maakte al uitgebreid kennis met de onderneming. Een week lang nam een collega me mee, om me de bijzondere manier te tonen waarop Infield ICT te werk gaat, zowel intern als samen met de klanten. Na enkele dagen ging ik ook zelf aan de slag, waarbij de collega me nog begeleidde waar nodig. Zo neem ik al snel (delen van) projecten voor mijn rekening, geheel volgens de aanpak van Infield ICT.”

Was jij altijd al gebeten door IT?

“Als jonge kerel bouwde ik al websites en sleutelde ik aan computers. Dus toen ik een test aflegde om te weten welke opleiding mij zou liggen, kwam informatica uit de bus. Wat ik zo prettig vind aan IT? Dat je meteen het resultaat ziet van je acties, waardoor je ook direct weet of je oplossing goed is of niet.”

 

“Als je bij Infield ICT iets nodig hebt, spreek je gewoon de juiste collega of verantwoordelijke aan, bespreek je het even en klaar. Heerlijk, precies wat ik zocht!”

Het moet gezegd: je bent echt wel een ondernemende kerel.

“Als jij het zegt (lacht). Terwijl ik aan de Hogeschool Rotterdam mijn bachelor of science informatica behaalde, richtte ik samen met m’n broers een onderneming op, SU4You, die trips in Suriname aanbiedt. Daarbij was ik verantwoordelijk voor de volledige IT-omgeving. Alle kennis die ik op school opdeed, kon ik zo al meteen in de praktijk inzetten en verder uitbreiden. Het bedrijf bestaat nog altijd, maar toen mijn broers en ikzelf afgestudeerd waren, was het toch tijd voor iets nieuws.

Dus ging ik bij IT-consultancybedrijf Sogeti aan de slag. Daar realiseerde ik m’n eerste grote migratieproject naar Office 365. Nadien ontwikkelde ik hoofdzakelijk kleinere projecten in C# voor klanten als PostNL en Eneco. Al die tijd breidde ik mijn technische IT-kennis verder uit.

Van Sogeti stapte ik uiteindelijk over naar KPN Consulting. Sogeti werd me te groot qua bedrijf, ik werd er te veel een nummer. KPN Consulting was een kleiner consultancybedrijf, met leuke projecten … tot Cegeka het overnam, en ik dus weer in een naar mijn gevoel te grote onderneming zat..”

Wat loopt voor jou mis, als je in een groot IT-bedrijf werkt?

“De beslissingsprocessen begonnen te veel tijd in beslag te nemen. Bovendien moesten collega’s met elkaar concurreren, waarbij projecten steevast naar de medewerkers met de meeste ervaring gingen. Terwijl zo’n project net een kans is om zaken bij te leren, als je er ook wat minder ervaren mensen op laat werken.”

“Je hebt het ongetwijfeld begrepen: de projecten moeten voor mij vorderingen maken, waarbij we oplossingen snel kiezen en implementeren. En ik wil ook altijd blijven bijleren.”

Bij m’n volgende werkgever, 3fifty, kon ik een heel groot IT-project waarmaken voor KPMG. M’n eerste grote cloudproject: een sandbox op touw zetten waarin IT-medewerkers bij KPMG aan de slag kunnen met Microsoft Azure. Meteen ook dé kans om me te verdiepen in de vele mogelijkheden van Azure.”

Dat project klinkt fantastisch. Waarom kwam je dan toch naar Infield ICT?

“Omdat ik meer zo’n cloudprojecten wou realiseren (lacht). Het project bij KPMG was succesvol afgerond, terwijl er niet meteen nieuwe in de pijplijn zaten. En toen zag ik een vacature bij Infield ICT die volledig aansloot bij mijn expertise rond automatiseren die ik de voorbije jaren heb opgebouwd.

Bij Infield ICT zal ik dit kunnen blijven doen, onder meer voor Gemeente Tilburg. Compleet nieuwe cloudomgevingen opzetten, maar ook bestaande omgevingen aanpassen en uitbreiden … Dat alles binnen een IT-bedrijf met erg korte beslissingslijnen. Als je bij Infield ICT iets nodig hebt, spreek je gewoon de juiste collega of verantwoordelijke aan, bespreek je het even en klaar. Heerlijk, precies wat ik zocht!”

En wat doe je, Karam, als je geen cloudomgevingen opzet?

“Ik ben altijd ‘in’ voor gezelligheid (lacht). Niets zo heerlijk als bijvoorbeeld samen barbecueën (lacht). Vrienden en familie zijn heel belangrijk voor mij. Daarnaast sport ik: spinning, squashen en kickboksen. Verder zet ik me in voor een stichting die kinderen uit oorlogsgebieden helpt en brainstorm ik héél graag over technische innovaties!”