Webinar

NEN 7510 Compliant Backup: maak het ónze zorg!

Om toekomstige problemen bij ziekenhuizen te voorkomen draagt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) ziekenhuizen op om uiterlijk in 2023 te voldoen aan dé norm voor informatiebeveiliging in de zorg: NEN 7510. Het doel van deze norm voor informatiebeveiliging in de zorg is het handhaven de vertrouwelijkheid, beschikbaarheid en integriteit van informatie. Een aantoonbare backup van informatie en systemen inclusief een regelmatig geteste mogelijkheid tot herstel is hier een belangrijk onderdeel van.

Over het webinar

In dit webinar laten we je zien hoe backup & recovery efficient en simpel kan worden opgezet zodat beheer en management tijd wordt geminimaliseerd terwijl je voldoet aan de gestelde norm. Daarnaast gaan we in op het doel van backup & recovery en belichten we een aantal misverstanden rondom deze materie.

DIt webinar is het eerste deel van onze 3 delige serie lunch webinars waarin we steeds 20 minuten lang stilstaan bij een IT uitdagingen in de Zorg en de NEN 7510 norm. In dit eerste webinar gaan we het hebben over Compliant Backups. In mei belichten we Security Awareness en Malware & Ransomware bescherming. Tot slot behandelen we in juni Identity & Access Management.

Praktische informatie

Datum
april 19, 2023
Tijd
12:00
Online

Waarom je dit webinar wil volgen

Kort door de bocht: backuppen kan iedereen. Daarmee maak je vandaag niet langer het verschil. Maar zeker weten dat je de gemaakte reservekopie ook kan terugzetten, dat is een ander verhaal. Daarin schuilt de échte kracht van een moderne back-upoplossing.

Een goede backup is essentieel om de data spoedig en juist terug te kunnen zetten bij verstoringen en incidenten. Bij een moderne backup oplossing heb je zo min mogelijk omkijken naar het technologische aspect. Het systeem bepaalt zelf wanneer en hoe het de back-ups maakt. Daar komt geen professionele backup beheerder meer bij kijken.

In dit webinar stellen we je de volgende vragen: Hoe zit het met je compliance requirements? Welk beleid wordt aangehouden bij het maken van backups? En waar moet je dan aan denken? We focussen daarnaast in op het belang van het maken van back-ups, wat hierbij gebruikelijk is en hoe dit zich verhoudt tot de NEN 7510 eis.

 

Backup is goed, maar restore is beter. Hoe kun je dit het beste testen?
Best practices en voorbeelden: Het belang van Recovery Points en het instellen van Recovery time Objectives bij het maken van je backup (en de restore).
Wat is Backup & Disaster recovery en waar is het (NIET) voor bedoeld?
Waar moet het back-up beleid aan voldoen, wat is de juiste frequentie en bewaartermijn van back-ups?

Sprekers

Martijn Stuart
Martijn Stuart
Owner Infield ICT
Martijn is CEO en Co-founder van Infield ICT. Hij is een ervaren (technisch) teammanager en infrastructuur specialist met brede ervaring in architectuur, ontwerp, herontwerp, migratie en operationele stroomlijning in zowel datacenter- als kantoorautomatiseringsomgevingen. Gecertificeerd Microsoft Trainer, Projectmanager, (Cloud-) Architect, Portfoliomanager en allround technisch professional.
Laurens Hekkink
Adviseur Informatiebeveiliging en Privacy bij CAN
Door mijn ervaring als Adviseur Informatiebeveiliging heb ik kennis van de zakelijke bedrijfsvoering op managementniveau, maar ook inhoudelijke kennis van een stuk ICT. Dit maakt dat ik in staat ben om inhoudelijke gesprekken over zowel de technische en zakelijke onderdelen van een organisatie te voeren, wat zowel voor de klant als voor mijzelf prettig werkt.

Over Infield & Certificeringsadvies Nederland

Infield ICT is expert op het gebied van Azure Cloud en helpen bedrijven bij hun transitie naar de cloud. Als Azure Gold Partner focussen we daarbij op de geautomatiseerde uitrol van security, governance en connectiviteit. Is de transitie afgerond? Dan bieden we verdere ondersteuning via onze managed services.

CertificeringsAdvies Nederland (CAN) is dé partner op het gebied van bedrijfs- en persoonscertificering. Wij ondersteunen mensen en organisaties in hun ontwikkeling. Dat doen we binnen de thema’s Kwaliteit, Informatiebeveiliging, Arbo & Veiligheid, Milieu & Duurzaamheid en Voedselveiligheid.

Kom in contact met ons

Vul het formulier in met uw vraag en laat ons contact met u opnemen. Of bel ons op 088-INFIELD om nog sneller te zijn.