Infield ICT start bouw infrastructuur voor nieuw ziekenhuis Curaçao

Infield-ICT bouwt samen met ICTZ de gehele ICT Infrastructuur voor HNO (Hospital Nobo Otrobanda), het nieuwe ziekenhuis op Curaçao dat begin volgend jaar de deuren zal openen.

"We hebben de opdracht voor het ontwerpen, bouwen en inrichten van de totale ICT infrastructuur gegund gekregen door de bereidheid om te helpen en écht mee te denken met de klant", zegt Martijn Stuart. De omgeving wordt gebouwd op een DELL/EMC platform en wordt geheel greenfield opgebouwd waardoor al onze kennis en ervaring erin gestopt kan worden. Dit leidt tot een omgeving die eenvoudig te beheren gaat zijn en de performance biedt waar een modern ziekenhuis vanuit mag gaan. "Door met name onze ziekenhuis kennis en onze 'doe-maar-gewoon' aanpak is er weer een gezonde fit om dit traject tot een goed einde te brengen", aldus Bjorn Bats.

Naast deze generieke infrastructuur bouwt ICTZ in tandem het platform voor de ChipSoft omgeving (HIP) waar de HIX EPD applicatie op zal gaan draaien. De eerdere samenwerking en het onderlinge vertrouwen tussen Infield ICT en ICTZ leidt ook hier tot een soepele integratie van beide platformen tot één beheersbaar geheel.